Saturday, May 22, 2010

.She is My Bestfriend.

Tetiba aku nak cerita pasal seseorang..My Bestfriend.. Aku ni bukan jenis yang cakap banyak dengan orang yang aku tak kenal, so aku ni tak la banyak kawan sangat. Tapi aku ada jugak kawan baik and aku ada 5 orang kawan baik yang aku kenal semenjak aku masuk sekolah menengah. Sampai sekarang, kami still bersama and selalu update pasal cerita masing. So, diorang ni ialah NurDiyana Ruhani (She is the most closest to me compare to others coz i know her from form 1), Hafiza Rodzi (Dia ni banyak cakap sket...kalau jadik YB memang layak la..),Wan Yulia (Dia ni senyap je..tanya 1 jawab pun 1), Nor Azieyantie (Dia ni kalau bab2 fesyen memang no. 1), Nur Atiqah (Dia ni kembar aku sebenarnya..dia ni stail cakap lepas jer)..

So, geng kami ni digelar '6 Jahanam' oleh kitorang punya jurulatih. Tapi Alhamdulillah, kami ni tak la jahanam sangat, semua pun dah mencapai cita - cita masing masing.

Masuk matrik, aku jumpa kawan baru. Nama diberi....Aku tak ingat nama penuh..huhu..tapi aku panggil dia "Nad Burn" coz ayah dia nama abu bakar. Time aku jumpa dengan dia, memang banyak konflik. Antara orang yang paling aku susah nak kekalkan hubungan persahabatan adalah dengan dia. Tapi Alhamdulillah, hubungan persahabatan kami kekal sampai sekarang. Dia ni tua setahun dari aku and suka marah aku..Tapi, entahla..aku tak kisah pun kalau dia marah aku coz, dia ni macam kakak jer kepada aku.

Masuk UiTM pulak, aku jumpa seorang lagi insan. She is totally different with my other bestfriends. The most difference thing about her is, she is not malay. She is Sabahan. I never have any close friend other than malay. She is the first. I don't know how i can make it, but I did it. I like her very much sampaikan orang fikir bukan bukan pasal kami. But the thing is I know how our relationship going on. She is just one of my bestfriend like others and I don't care what people want to talk about us.

What makes her so special, she is a good listener. I love to talk lots of thing to her and she always want to hear although sometime it is kind of boring topics. What I know about her, she is full of love in her. Although we less talk, less messaging but still we try not to let our friendship to end just like that.

So, these are some pictures of her which I snap using my new canon 50mm f/1.8..She gave me that "cat"...:)~



0 comments: