Tuesday, October 26, 2010

| It's School Dental Health Day!! |

Salam..Hello everyone, guess what I'm back to school!!! Haha...Bukannya aku ni tak cukup ilmu ke apa sampai kena hantar balik ke sekolah tapi this is part of our requirement for subject community Dentistry.. Last year, our senior already did the same thing like what we did today. It's part of our continuous assessment..So, we must participate no matter what!

Sekolahnya terletak di Seksyen 19 Shah Alam and diberi nama Sekolah Rendah Agama Islam Seksyen 19. Ok, aku bukan orang selangor, so this is the first time aku menjejak kaki ke sekolah yang terdapat di negeri ni. (macam mana la aku ni nak penah jejak kaki kat sekolah negeri lain, dari sekolah rendah sampai la masuk matrik aku dok kat perlis..haha!!!)

So, tugas aku untuk School Dental Health Day ni adalah untuk organize exhibition punya part. Aku boleh concludekan di sini bahawa, exhibition punya part la yang paling penat, paling banyak kerja tapi paling disukai oleh budak budak sekolah tu..Want to know why???haha...Sebab kat tempat exhibition la yang paling banyak sekali games..Selain dari exhibition, ada juga aktiviti lain seperti screening, toothbrushing drill and talk..

So, untuk exhibition ni, aku dengan lagi 2 org kawan aku jaga booth penyakit gusi..Fuhh!!! Penat tu tak payah cerita la, bercakap je dari pagi sampai tengah hari..baru la sekarang aku tahu apa perasaan lecturer and cikgu cikgu yang mengajar (Terima kasih cikgu and lecturer!!).

Overall memang seronok sebab budak budak sekolah tu pun sangat best and sangat berminat dengan apa yang kami sampaikan..Thanks to adik adik sekolah rendah agama islam seksyen 19!!

p/s: Habis je program, budak budak ni pakat mintak sign and alamat fb...Budak zaman sekarang, memang dah celik IT..aku dulu darjah 6 apa yang tahu???Main game lumba kereta tu pun dah cukup bertuah..Adik2, belajar rajin rajin and gud luck for ur future..hidup ni penuh dugaan, hadapilah dengan cara bijak~

_MG_1973
_MG_1889
_MG_1891
_MG_1893
_MG_1895
_MG_1897
_MG_1902
_MG_1904
_MG_1907
_MG_1908
_MG_1912
_MG_1911
_MG_1913
_MG_1914
_MG_1915
_MG_1916
_MG_1917
_MG_1922
_MG_1924
_MG_1925
_MG_1929
_MG_1930
_MG_1934
_MG_1938
_MG_1939
_MG_1943
_MG_1944
_MG_1945
_MG_1947
_MG_1948
_MG_1950
_MG_1952
_MG_1953
_MG_1954
_MG_1955
_MG_1957
_MG_1958
_MG_1959
_MG_1961
_MG_1962
_MG_1963
_MG_1964
_MG_1965
_MG_1966
_MG_1967
_MG_1970
_MG_1971
_MG_1972
_MG_1974
_MG_1983
_MG_1984
_MG_1985
_MG_1986
_MG_1988
_MG_1989
_MG_1990
_MG_1991
_MG_1992
_MG_1993
_MG_1994
_MG_1998
_MG_1999
_MG_2000
_MG_2001
_MG_2004
_MG_2006
_MG_2007
_MG_2008
_MG_2012
_MG_2016
_MG_2017
_MG_2019
_MG_2020
_MG_2023
_MG_2025
_MG_2026
_MG_2030
_MG_2034
_MG_2040
_MG_2042
_MG_2044
_MG_2048